Ιταλικό παστίτσιο με τυριά και μανιτάρια
·
400 γρ. λαζάνια
·
250 γρ. ανθότυρο
·
250 γρ. μοτσαρέλα
·
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
·
150 γρ. γκοργκοτζόλα
·
360 γρ. (2 κονσέρβες) μανιτάρια
·
500 ml. μπεσαμέλ
·
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1. 1Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες την μοτσαρέλα και την αλατοπιπερώνουμε.
2. Σε ένα μπολ ανακατέβουμε το ανθότυρο με 3 κουταλιές ελαιόλαδο για να
μαλακώσει και αλατοπιπερώνουμε.
3. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από το λάδι τους και τα αδειάζουμε σε ένα πιάτο.
4. Ανοίγουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς για να προθερμανθεί.
5. Βουτυρώνουμε καλά ένα ορθογώνιο ταψί.
6. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε για 7-8 λεπτά τα λαζάνια,
ρίχνοντας 4 με 5 την φορά. Για να τα βγάλουμε από την κατσαρόλα χρησιμοποιούμε
μια σπάτουλα, προσέχοντας πάντα να μην σπάσουν.
7. Καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού με 3-4 λαζάνια (ανάλογα με το μέγεθος
του ταψιού σας).
8. Απλώνουμε το 1/3 της μοτσαρέλας, το 1/3 της γκοργκοτζόλας, το 1/3 των
μανιταριών και το ¼ της παρμεζάνας.
9. Προσθέτουμε 5-6 κουταλιές μπεσαμέλ και καλύπτουμε με μια στρώση λαζάνια.
10. Επαναλάμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 3 φορές.
11. Την τελευταία (τέταρτη) στρώση την καλύπτουμε με την μπεσαμέλ και την
παρμεζάνα που έμειναν.
12. Πιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.
13. Το ψήνουμε για 20-25 λεπτά, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να
κρυώσει για μισή ώρα, πριν το σερβίρουμε, για να κοπεί καλύτερα.
0 comments:
Post a Comment