Monday, December 22, 2014










 

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ φλιτζάνια + 1 κουτάλι σούπας κορνφλάουρ
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αβγού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτάλι σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας ή σκόνη
  • 1 ¾ ζάχαρη άχνη
  • 1 ½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης (αν μπορείτε να βρείτε ανάλατα, καλύτερα) κομμένα σε κομμάτια και περασμένα για λίγο από το τηγάνι χωρίς λάδι

  • Οι ποσότητες είναι σε φλιτζάνια. Αν δεν έχετε μετρητή φλιτζανιού, προσέξτε μόνο να χρησιμοποιήσετε παντού το ίδιο φλιτζάνι.


    Κοσκινίστε το αλεύρι, το κορνφλάουρ και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατέψτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Ανακατέψτε σε άλλο μπολ τους κρόκους, το ξύσμα του λεμονιού και τη βανίλια. Χαμηλώστε κι άλλο την ταχύτητα στο μίγμα του αλευριού και προσθέστε τους κρόκους σιγά σιγά. Θα προκύψει μία ζύμη – σχηματίστε ένα δίσκο, τυλίξτε τη σε μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για να σφίξει, περίπου για μία ώρα.

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια απλώστε τη ζύμη σε πάχος μισού εκατοστού. Κόψτε σε κύκλους με τη βοήθεια ενός ποτηριού, αν δεν έχετε φορμίτσες. Τοποθετήστε πάνω σε χαρτί ψησίματος, μέσα σε ένα ταψί και βάλτε τα στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά. Ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν, περίπου 12 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν συνεχίσετε.

    Ανακατέψτε  την ζάχαρη άχνη με το χυμό λεμονιού. Βουτήξτε τη μία πλευρά στο μίγμα και στολίστε με τα φιστίκια. Αφήστε τα μέχρι να σταθεροποιηθούν. Βάλτε τα σε αεροστεγή κουτιά, κρατάνε 1 βδομάδα.



    Source
     

    Tagged:

    0 comments:

    Post a Comment

    wholehearted © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org