Tuesday, December 2, 2014


Συστατικά για περίπου 2 κούπες:


300 ml πλήρες γάλα
240 ml κρέμα γάλακτος, αραιωμένη
2 στικς κανέλα
115 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, τριμμένη
Τρούφα σοκολάτας ή λίγη τριμμένη σοκολάτα

 

Οδηγίες:


1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τα στικς κανέλας και σιγοβράστε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

2. Αφαιρέστε τα στικς κανέλλας και προσθέστε τη μαύρη τριμμένη σοκολάτα. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να «δέσει» για περίπου 5-7 λεπτά.

3. Χτυπήστε ελαφρώς το μείγμα μέχρι να πήξει και να γίνει λείο και με βελούδινη υφή. Χωρίστε το σε δύο κούπες.

4. Ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσει υφή σαντιγί. Πάρτε μια κουταλιά σαντιγί και τοποθετήστε την πάνω από το παχύρευστη σοκολάτα.

Ολοκληρώστε προσθέτοντας και την τελευταία πινελιά από πάνω: την τρούφα ή την τριμμένα κομματάκια σοκολάτας!

 
www.queen.gr
Source

Tagged:

0 comments:

Post a Comment

wholehearted © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org