Τα μάφιν τις ημέρες των γιορτών παίρνουν χριστουγεννιάτικη όψη. Διακοσμούν τα τραπέζια όλων των Αμερικάνικων σπιτιών.
Συστατικά:
1 φλ. βούτυρο ανάλατο μαλακό
3 φλ. φαρίνα
1/4 κ.κ αλάτι
3 φλ. ζάχαρη
7 αυγά εκτός ψυγείου
2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 πακέτο έτοιμο γλάσο φοντάν λευκό
διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής σε σταγόνες
Οδηγίες:
Στο μίξερ σε μεγάλη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν περίπου 7 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά στα ενδιάμεσα.Προσθέτουμε την βανίλια. Κατεβάζουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη μισή φαρίνα , μετά την κρέμα, και τέλος την υπόλοιπη φαρίνα, ανακατεύοντας στα ενδιάμεσα. Χτυπάμε ακόμα 5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη. Βάζουμε την ζύμη σε μικρά φορμάκια για muffins τα οποία τα έχουμε στρώσει με χαρτάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και μόλις μπήξουμε μια οδοντογλυφίδα μέσα, βγει στεγνή. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως, γλασάρουμε με το λευκό γλάσο και τοποθετούμε από πάνω χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά.
Για να διακοσμήσουμε μόνοι μας, εαν το επιθυμούμε, κόβουμε ένα κομμάτι γλάσου μεγέθους καρυδιού και το πλάθουμε λίγο με τα χέρια μας. Αν θέλουμε να χρωματίσουμε βάζουμε πάνω μερικές σταγόνες χρώματος και πλάθουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές. Δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε και στολίζουμε τα muffins.
Source
0 comments:
Post a Comment