Το είδα, το ζήλεψα, το έφτιαξα και ξετρελάθηκα! Καλή όρεξη!!!
Υλικά συνταγής
- 500 γραμμ. ταλιατέλες με σπανάκι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γραμμ. στήθος γαλοπούλας κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 300 γραμμ. ασπρομανίταρα σε φέτες
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 500 ml κρέμα γάλακτος light
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 φλ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε καλά.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τη γαλοπούλα για 5΄-6΄, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄ ακόμη. Ύστερα προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 3-4΄. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2΄, να ψηθεί ελαφρά.
3. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος light. Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε το φαγητό στη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για 5΄.
4. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, αδειάζουμε τις ταλιατέλες σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με τη σάλτσα γαλοπούλας και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το τυρί.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25΄, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν ελαφρά τα μακαρόνια.
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
0 comments:
Post a Comment