Friday, January 9, 2015

Το 2014 ήταν μία ιδιαίτερα καλή χρονιά για την Αμερικανική τηλεόραση. Διαλέξαμε τις 10 νέες σειρές που συζητήθηκαν περισσότερο και τις παρουσιάζουμε μέσα από hashtags και γρήγορα reviews. Να μια λίστα για εκείνους που σκοπεύουν να περάσουν τις γιορτές ... στον καναπέ τους.

10. Broad City (Comedy Central)
Keywords: #american_humour #moving_camera #Amy_Poehler #NewYork #anti-Girls
Αριθμός επεισοδίων: 10

Tο ρεζουμέ: Η ζωή δύο κοριτσιών στα 20κάτι τους, που ζουν στη Νέα Υόρκη, μέσα από ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα της καθημερινότητάς τους.
Δες το: Αν είσαι εξοικειωμένος με την κινούμενη κάμερα ('Parks & Recreation', 'The Office'), αν σου αρέσουν οι κωμωδίες "σκετσάκια", αν έχεις δει ό,τι έχει κάνει η Amy Poehler (που είναι executive producer της σειράς).

Άσ'το: Αν δεν σου αρέσει το ενίοτε χοντροκομμένο αμερικάνικο χιούμορ.
9. How To Get Away With Murder (ABC)
Keywords: #legal #drama #mystery #Viola_Davis #Shonda_Rhimes
Αριθμός επεισοδίων: 9
Tο ρεζουμέ: H πρωταγωνίστρια των οσκαρικών 'Doubt' και 'The Help', Viola Davis, υποδύεται μία δυναμική καθηγήτρια Nομικής η οποία μαζί με τους φοιτητές της αναλαμβάνει τις πιο δύσκολες υποθέσεις. Μέχρι να μπλεχτούν και οι ίδιοι σε μια τέτοια υπόθεση. Από τη δημιουργό του 'Grey's Anatomy' και του 'Scandal', Shonda Rhimes.

Δες το: Αν σου αρέσουν τα δικαστικά δράματα, τα αστυνομικά και ό,τι διαδραματίζεται σε αίθουσα σχολείου / κολλεγίου / πανεπιστημίου.
Άσ'το: Αν βαριέσαι αφόρητα όλα τα παραπάνω.
8. Sonic Highways (HBO)
Keywords: #Foo_Fighters #Dave_Grohl #rockumentary #road_trip #music_trivia #legends
Αριθμός επεισοδίων: 8
Tο ρεζουμέ: O Josh Grohl και οι Foo Fighters περιοδεύουν στην Αμερική και ηχογραφούν 8 τραγούδια σε 8 πόλεις, οι οποίες κουβαλούν η καθεμιά τη δική της ιδιαίτερη μουσική ιστορία.
Δες το: Αν ψοφάς για εγκυκλοπεδικά trivia, συνεντεύξεις με θρύλους και περιηγήσεις σε στούντιο και μονοπάτια όπου έχει γραφτεί μουσική ιστορία.
Άσ'το: Αν τα μουσικά ντοκιμαντέρ δεν είναι του γούστου σου.
7. Transparent (Amazon Studios)
Keywords: #dysfunctional_family #crossdresser #transgender #lesbian #itscomplicated #sexuality #identity #comedy #drama
Αριθμός επεισοδίων: 10
Tο ρεζουμέ: Μία οικογένεια, αποτελούμενη από οριακούς χαρακτήρες σε κρίση σεξουαλικότητας και ταυτότητας, περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν ο πατέρας της οικογένειας τους αποκαλύπτει πως προτιμά να ντύνεται γυναικεία.
Δες το: Αν θέλεις να δεις τον Jeffrey Tambor σε έναν τελείως αναπάντεχο ρόλο, αν πάντα σου άρεσαν οι ιστορίες ανθρώπων που φτάνουν στα άκρα προσπαθώντας να βρουν τον εαυτό τους, αν αυτού του είδους η "δραματική κωμωδία" είναι από τα αγαπημένα σου τηλεοπτικά και κινηματογραφικά genres.
Άσ'το: Αν δεν αισθάνεσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο.
6. The Leftovers (ΗΒΟ)
Keywords: #Justin_Theroux #Liv_Tyler #fantasy #mystery #drama #dystopia #cult #GuiltyRemnant
Αριθμός επεισοδίων: 10
Tο ρεζουμέ: Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Tom Perrotta ο οποίος συνυπογράφει και το σενάριο, αφηγείται τις συνδεόμενες ζωές μερικών ανθρώπων, τρία χρόνια μετά τη μυστηριώδη «Ξαφνική Αναχώρηση», κατά την οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Δες το: Αν είσαι του μυστηρίου, αν η διακοπή του 'FlashForward' σε είχε αφήσει σύξυλο,  αν θες να έχεις άποψη στις συζητήσεις της επόμενης ημέρας για "τους ανθρώπους με τα λευκά".
Άσ'το: Αν δεν αντέχεις τα μεταφυσικά δυστοπικά δράματα (και δεν μπορείς να χωνέψεις με τίποτα την όλη ιστορία των ανθρώπων με τα λευκά).
5. Sillicon Valley (HBO)
Keywords: #sitcom #comedy #geeks #nerds #start_ups #venture_capital #tech_talk #internet_slang #brainiacs
Αριθμός επεισοδίων: 8
Tο ρεζουμέ: Έξι nerds ιδρύουν μία start-up στη Silicon Valley και κατασκευάζουν μία εφαρμογή ονόματι Pied Piper. Την ίδια ημέρα που ένας επενδυτής τους προσφέρει εκατομμύρια για να αγοράσει τo app, ένας ανταγωνιστής του τούς αντιπροτείνει να δουλέψουν για εκείνον δίνοντάς του μόνο ένα μικρό ποσοστό της εταιρείας.
Δες το: Αν έχεις συναναστραφεί άτομα από τον χώρο των start-ups, αν σου αρέσει το εγκεφαλικό χιούμορ, αν είσαι smartphone addict, αν υπήρξες σπασικλάκι στο σχολείο, ή αν απλά χρειάζεσαι ένα γρήγορο επεισόδιο των 25 λεπτών μαζί με το βραδινό σου.
Άσ'το: Αν όποτε πετυχαίνεις στο STAR το 'Big Bang Theory' αλλάζεις κανάλι.
4. The Affair (Showtime)
Keywords: #romance #mystery #crime #drama #him #her #summer #beach #sex
Αριθμός επεισοδίων: 8

Το ρεζουμέ: Ένας συγγραφέας, παντρεμένος με μια πλούσια κληρονόμο, και μία σερβιτόρα, παντρεμένη με έναν ιδοκτήτη ράντσου, γνωρίζονται ένα καλοκαίρι στην μικρή πόλη Montauk στο Long Island, ερωτεύονται παράφορα και ξεκινούν μια παράνομη σχέση που θα περιπλέξει τις ζωές όλων. Η αφήγηση της ιστορίας γίνεται από τις δύο διαφορετικές οπτικές -εκείνου και εκείνης- κατά τη διάρκεια της ανάκρισής τους, χρόνια μετά, στο πλαίσια της εξιχνίασης μιας υπόθεσης φόνου.
Δες το: Αν ψοφάς για ιστορίες με παράνομες σχέσεις, αν θέλεις να χαζέψεις παραλίες και να θυμηθείς μία δική σου αδιέξοδη καλοκαιρινή περιπέτεια, αν βρίσκεις ιδιοφυή τον "him/her" τρόπο αφήγησης και σκηνοθεσίας, αν στα 20 σου έβλεπες "Dawson's Creek" και γούσταρες τον Pacey, αν είδες το 'The Disappearance of Eleanor Rigby' στις Νύχτες Πρεμιέρας και σου άρεσε αυτή η νέα μορφή αφήγησης.
Ασ'το: Αν βρίσκεις βαρετό το να βλέπεις την ίδια ιστορία δύο φορές.
3. True Detective (ΗΒΟ)
Keywords: #Matthew_McConaughey #Woody_Harrelson #crime #mystery #dark #drama #philosophy #suspense #sex
Αριθμός επεισοδίων: 8
Το ρεζουμέ: Δύο ντετέκτιβ, o Rust Cohle και o Martin Hart προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση ενός serial killer στη Louisiana, σε μια αναζήτηση που διαρκεί συνολικά 17 χρόνια και περιπλέκει αναπάντεχα τις ζωές και των δύο.
Δες το: αν θέλεις να ανακαλύψεις από πού είναι εμπνευσμένος ο τρόπος ερμηνείας του Matthew McConaughey στο 'Interstellar', αν σου αρέσουν τα αστυνομικά θρίλερ με αρρωστημένους δολοφόνους, αν σε έχει φάει η περιέργεια να δεις κι εσύ τα πιο διάσημα τηλεοπτικά στήθη του 2014 (Alexandra Daddario, 2o επεισόδιο) και την βραβευμένη με Emmy long take του σκηνοθέτη Cary Joji Fukunaga (4ο επεισόδιο), αν θεωρείς το 'Far From Any Road' των τίτλων αρχής ένα από τα καλύτερα κομμάτια που άκουσες φέτος, αν θέλεις λίγη υπαρξιακή αμπελοφιλοσοφία πριν τον ύπνο.
Ασ'το: αν είσαι της δράσης και όχι της ατμόσφαιρας, γιατί θα το βρεις πολύ αργό.
2. The Knick
Keywords: #Steven_Soderbergh #Clive_Owen #NewYork #1900 #doctor #hospital #surgery #blood #splatter #cocaine #addiction #dystopia #drama
Αριθμός επεισοδίων: 10
Το ρεζουμέ: H ζωή του εθισμένου στην κοκαΐνη γιατρού John Thackery στο νοσοκομείο Knickerbocker της Νέας Υόρκης και η εξέλιξη της ιατρικής μέσα από ρεαλιστικές απεικονίσεις των χειρουργικών πρακτικών στις αρχές του 19ου αιώνα, στην εποχή που δεν είχαν ακόμα ανακαλυφθεί ούτε καν τα αντιβιωτικά.
Δες το: Αν σου αρέσουν τα δράματα εποχής, αν σε συναρπάζουν οι ιατρικές σειρές και οι αυτοκαταστροφικοί χαρακτήρες, αν είχες λατρέψει τη μουσική του Cliff Martinez στο 'Drive', αν βρίσκεις τον Clive Owen (και την προφορά του) ακαταμάχητα σέξι.
Ασ'το: Αν λιποθυμάς στη θέα του αίματος, αν δεν αντέχεις να βλέπεις εντόσθια,τομές και άλλα αηδιαστικά, αν έχεις μπροστά σου φαγητό.
1. Fargo
Keywords: #Coen_brothers #Billy_Bob_Thornton #Martin_Freeman #Emmys #Golden_Globes #Minnessota #crime #murder #drama #black_humour #snow
Αριθμός επεισοδίων: 10
Το ρεζουμέ: Ένας μυστηριώδης τύπος περνά από την μικρή πόλη Bemidji της Minnesota και κάνει άνω-κάτω τη ζωή του ενός υπαλλήλου σε ασφαλιστικό γραφείο. Στο μεταξύ δύο αστυνομικοί αρχίζουν να ερευνούν μια υπόθεση φόνων που πιστεύουν πως σχετίζεται με τους δύο αυτούς χαρακτήρες.
Δες το: Επειδή το ομώνυμο φιλμ των αδερφών Coen, στο οποίο βασίζεται, είναι μία από τις καλύτερες ταινίες των 90's, επειδή το cast είναι υποδειγματικό, επειδή οι ερμηνείες όλων είναι εξαιρετικές, επειδή έχει κερδίσει 2 βραβεία Emmy και είναι προτεινόμενο για 5 Χρυσές Σφαίρες επειδή είναι εθιστικό, επειδή είναι πειστικό, επειδή δεν εξαπατά τον θεατή σεναριακά, επειδή είναι γεμάτο μαύρο χιούμορ, επειδή μόλις τελειώσει θα θέλεις να το ξαναδείς όλο από την αρχή.
Ασ'το: Για κανέναν λόγο.

Tagged:

0 comments:

Post a Comment

wholehearted © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org