Friday, December 18, 2015

Τα πιο νόστιμα μπισκότα στον κόσμο που σου φέρνουν χαρά στη γλώσσα! 

Συστατικά:

2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ
1 1/2 κ.γ. BAKING POWDER
190 γρ.ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
2 1/2 κ.γ. ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ Η ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ
130 γρ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΑΥΓΟ

Γλάσο
​3 1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΗ
3 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΚΑΛΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ
1/2 κ.γ.ΛΕΜΟΝΙ
ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Οδηγίες:

1. ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
2. ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΎΣΜΑ ΣΤΟ ΜΊΞΕΡ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΑΣΠΡΊΣΕΙ.
3. ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΌΛΗ ΤΗ ΖΆΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟ.ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΥΠΆΜΕ ΜΈΧΡΙ
ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΝΑ ΑΦΡΑΤΈΨΕΙ .
4. ΒΆΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΝΤΑΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΣΠΆΤΟΥΛΑ ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ
ΜΙΑ ΖΎΜΗ ΜΑΛΑΚΉ.
5.ΤΗΝ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ,ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΟ ΣΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ , ΤΟ
ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΝΑ ΙΣΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 4 ΩΡΕΣ .
6. ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΥΜΩΣΟΥΜΕ.
ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ.
7.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΟΥΠ ΠΑΤ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.
8.ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 10
ΛΕΠΤΑ.ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΦΕΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥΣ.
9.ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΤΕ
ΟΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΜΕ ΓΛΑΣΟ Η ΑΠΛΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ.

ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΜΠΩΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ
ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ.ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΩΛ ΣΕ ΟΣΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΠΩΛ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΑΛΙ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΑΜΕΣΩΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΛΗ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΟΡΝΕ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ.

Tuesday, December 15, 2015

Είναι δροσερή, γευστική, χορταστική και απόλυτα «εναρμονισμένη»  με το εορταστικό κλίμα των ημερών.
Επιπλέον, η σαλάτα που σας προτείνουμε με το ρόδι εκτός από εύκολη είναι και πολύ υγιεινή. 


Υλικά
1 ματσάκι σέσκουλα (κόκκινα ή πράσινα )
1/3 φλιτζανιού σπόρους ροδιού
3/4  φλιτζανιού κατεψυγμένα κόκκινα σταφύλια κομμένα σε φέτες
2 πορτοκάλια ή μανταρίνια σε κύβους
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1/4-1/2 φλιτζανιούκαρύδια πεκάν
2 κ.σ. αποξηραμένα cranberries ή άλλα αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες
1 μικρό μήλο κομμένο σε κύβους
Dressing
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι από σφένδαμο
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ή κατά βούληση)
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/8 κ.γ. κόλιανδρο
μια πρέζα πιπέρι καγιέν (προαιρετικό) σε σκόνη
1/8 κ.γ. κουρκούμη
-ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 φέτα του τοστ
Εκτέλεση
Αφού έχετε ψιλοκόψει τα φρούτα και τα λαχανικά τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά τα υλικά για το dressing και το περιχύνετε στη σαλάτα, με ελαφριές κινήσεις για να πάει παντού. Την βάζετε στο ψυγείο για να διατηρηθεί δροσερή.
Πριν τη σερβίρετε, φρυγανίζετε μία φέτα του τοστ, την κόβετε σε σχήμα αστεριού, και τοποθετείτε το αστέρι στην κορυφή της σαλάτας.





Πηγή: http://www.mothersblog.gr/fae-paidi-moy/item/32565-salata-xristougenniatiko-dentro-me-rodi#ixzz3uNaug6Nq

Friday, December 11, 2015




Τα μάφιν τις ημέρες των γιορτών παίρνουν χριστουγεννιάτικη όψη. Διακοσμούν τα τραπέζια όλων των Αμερικάνικων σπιτιών.

Συστατικά:

1 φλ. βούτυρο  ανάλατο μαλακό
3 φλ. φαρίνα 
1/4 κ.κ αλάτι
3 φλ. ζάχαρη
7 αυγά εκτός ψυγείου
2 κ.γ. απόσταγμα  βανίλιας
1 φλ. κρέμα γάλακτος

1 πακέτο έτοιμο  γλάσο φοντάν λευκό
διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής σε σταγόνες

Οδηγίες:

Στο μίξερ σε μεγάλη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν περίπου 7 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά  ανακατεύοντας καλά στα ενδιάμεσα.Προσθέτουμε την βανίλια. Κατεβάζουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη μισή φαρίνα , μετά την κρέμα, και τέλος την υπόλοιπη φαρίνα, ανακατεύοντας στα ενδιάμεσα. Χτυπάμε ακόμα 5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη. Βάζουμε την ζύμη σε μικρά φορμάκια για muffins τα οποία τα έχουμε στρώσει με χαρτάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και μόλις μπήξουμε μια οδοντογλυφίδα μέσα, βγει στεγνή.  Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως, γλασάρουμε με το λευκό γλάσο και τοποθετούμε από πάνω  χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά.
Για να διακοσμήσουμε  μόνοι μας, εαν το επιθυμούμε, κόβουμε ένα κομμάτι γλάσου μεγέθους καρυδιού και το πλάθουμε λίγο με τα χέρια μας. Αν θέλουμε να χρωματίσουμε βάζουμε πάνω μερικές σταγόνες χρώματος και πλάθουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές. Δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε και στολίζουμε τα muffins. 


Source

Thursday, December 10, 2015


Συστατικά:
4 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
75 γρ. αγεύρι
30 γρ. Βούτυρο
100 ml σιρόπι βρασμένο για 5 λεπτά με 60 γρ. ζαχαρη και 100 ml νερό και λίγο
υγρή βανίλια στο τέλος

ΓΛΑΣΟ
120 γρ. τυρί κρέμα 
120 γρ. βούτυρο
2 φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
6 κ.σ. μερέντ
α

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνουμε ένα χαμηλό ταψάκι παραλληλόγραμμο, 22x33 με αντικολλητικό χαρτί.
Λιώνουμε το βούτυρο και μετά το αφήνουμε να κρυώσει.  Σε μπεν μαρί χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να ζεσταθούν ελαφρά, περίπου για 5-7 λεπτά.  Βγάζουμε από την φωτιά αλλά συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να φουσκώσουν καλά.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στα αυγά σε τρεις δόσεις και ανακατεύουμε πλέον με σπάτουλα πολύ μαλακά.  Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά και το βούτυρο, το οποίο θα είναι πλέον σε θερμοκρασία δωματίου.  Ψήνουμε αμέσως για 5 λεπτά. Καταλαβαίνουμε ότι η βάση ψήθηκε όταν φουσκώσει, χρυσαφίσει και ξεκολλήσει ελαφρά από τα τοιχώματα. Απλώνουμε στον πάγκο μία καθαρή πετσέτα, στρώνουμε πάνω χαρτί ζαχαροπλαστικής  και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.  Αναποδογυρίζουμε την βάση πάνω στην πετσέτα και ξεκολλάμε και πετάμε το χαρτί από το ταψί. Κόβουμε τις ψημένες άκρες με κοφτερό μαχαίρι.  Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό, σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα κι αφήνουμε  τυλιγμένο σφικτά να κρυώσει πριν το γεμίσουμε.   Μόλις κρυώσει καλά αλοίφουμε όλη την εσωτερική μεριά με το σιρόπι  και από πάνω απλώνουμε ισομερώς το 2/3 του γλάσου. Τυλίγουμε σε σχήμα κορμού.  Απλώνουμε από πάνω  το υπόλοιπο γλάσο και με ένα πηρούνι κάνουμε ρίγες που να τον κάνουν να μοιάζει με κούτσουρο.  Εναλλακτικά βάζουμε το γλάσο σε κορνέ με ριγωτή μύτη και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια.  Διακοσμούμε  τον κορμό ή και την πιατέλα με χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά ή αλλοιώς πασπαλίζουμε  μόλις ένα λεπτό πριν το σερβίρισμα με ζάχαρη άχνη. 

ΓΛΑΣΟ
Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο μέχρι το μίγμα ασπρίσει καλά. Προσθέτουμε την μερέντα και σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη, μέχρι να ενσωματωθεί, και τομίγμα ομογενοποιηθεί.  

Tips

Διακοσμήστε με διάφορα ζαχαρωτά χριστουγεννιάτικα



Tuesday, December 8, 2015


Χρυσοχέρες και χρυσοχέρηδές μου ανεβάστε μανίκια και ξεκινήστε κατασκευές. Τα Χριστούγεννα είναι μια ανάσα μακριά και επειδή η διάθεσή μας χρειάζεται ανέβασμα και το σπίτι μας ανανέωση σας προτείνουμε μερικές ιδέες για να σας κάνουν να χαμογελάσετε πριν καν μπείτε μέσα στο σπίτι σας!!!!

Απλό στεφάνι με κουπ-πατ που έχουμε στην κουζίνα μας όλοι. Τα δένουμε μεταξύ τους με λίγη εορταστική κορδέλα, βάζουμε και λίγο έλατο για χρώμα και έτοιμο για κρέμασμα. 





Παίρνουμε ένα κομμάτι φελιζόλ (ή ακόμα και το θαλάσσιο μακαρόνι των παιδιών), κολλάμε τις άκρες του και κολλάμε ότι χρώμα μπάλες ξεχασμένες και μη έχουμε με θερμόκολα και voila!






Κόβουμε μικρά αστέρια χάρτινα, σε ότι χρώμα και σχέδιο θέλουμε, τα κολλάμε σε μια σιδερένια βάση (ακόμα και απο παλιές κρεμάστρες) και έτοιμο για κρέμασμα. Μην ξεχάσετε το finish touch απο κορδέλες.



Μια άλλη ιδέα που αγαπώ πολύ και αναδύει χριστουγεννιάτικες μυρωδιές είναι αυτή. Παίρνουμε παλιές κρεμάστρες μεταλλικές και φτιάχνουμε ένα στρογγυλό πλαίσιο. Περνάμε απο μέσα φλίδες απο ψημένα πορτοκάλια, μήλα ολόκληρα, κανέλα ή ότι άλλο βάλει ο νους μας και αφήστε τις μυρωδιές του να σας παρασύρουν!


\

Ή κάνουμε την παρακάτω ιδέα μόνο απο κανέλες





Για τις ακόμα πιο χρυσοχέρες υπάρχει και το πλεκτό στεφάνι. Τυλίγω την βάση με μαλλί και πλέκω ότι κατεβάσει ο νους μου.








 Χριστούγεννα έρχονται, αφήστε την φαντασία σας να ταξιδέψει, φτιάξτε πραγματάκια για το σπίτι σας και τους αγαπημένους σας, φτιάξτε γλυκά και δωράκια και θα δείτε που το 2016 θα μπει με καλύτερη διάθεση!!!!




Monday, December 7, 2015


Μύρισαν Χριστούγεννα; Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να χωρέσετε αυτές τις γιορτές το άρωμά τους στο σπίτι σας εύκολα και οικολογικά!


Οι επιστήμονες το λένε χρόνια: ξεχνάμε πιο δύσκολα τις μυρωδιές με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή, και τείνουμε να τις συνδέουμε με συγκεκριμένα άτομα και χώρους. Καθώς, λοιπόν, ετοιμάζεστε να υποδεχτείτε τα φετινά Χριστούγεννα, σας προτείνουμε 3 φυσικούς και οικολογικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να δώσετε στο σπίτι σας  ξεχωριστό και, κυρίως, αξέχαστο άρωμα γιορτής.
1. Simmer Pot με κανέλα, μήλο και πορτοκάλι Θα χρειαστείτε μερικές φλούδες μήλου και πορτοκαλιού, λίγα στικ κανέλας και γαρύφαλλο. Βράστε νερό σε μία κατσαρόλα και ρίξτε μέσα τις φλούδες και τα μυρωδικά. Βράστε το μείγμα για 4-5 λεπτά και, στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν, προσθέτοντας νερό κάθε 30 λεπτά. Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία δύο φορές μέχρι, τελικά, τα υλικά να «πιουν» τα υγρά τους.
Πώς θα το χρησιμοποιήσετε Αφήστε το simmer pot να βράσει λίγες ώρες προτού υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας.  Η διακριτική μυρωδιά του θα γεμίσει όλο το σπίτι, ενώ θα παραμείνει στον χώρο για αρκετή ώρα.

2. Προσάναμμα με κανέλα και δεντρολίβανο Θα χρειαστείτε 450 γραμμάρια κερί μέλισσας, 12 φύλλα δάφνης, 6 στικ κανέλας κομμένα στη μέση, 2 φλ. μικρά κουκουνάρια, 1 κ.σ. γαρύφαλλο,  2 κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο, 30 εκατοστά φιτίλι, 12 φόρμες και θήκες για ατομικά κέικ. Αρχικά, εφαρμόστε τις θήκες στα φορμάκια και γεμίστε τις με τα μυρωδικά. Τοποθετείτε το φιτίλι (υπολογίστε περίπου 4 εκ. ανά φόρμα). Στη συνέχεια, λιώστε το κερί και το μοιράστε -όσο είναι ζεστό- στις φόρμες, χωρίς να τις γεμίσετε μέχρι πάνω. Αφήστε τα προσανάμματα να κρυώσουν προτού τα αφαιρέσετε από τις φόρμες τους.

3. Ποτ πουρί Θα χρειαστείτε μερικά στικ κανέλας, αποξηραμένα φύλλα δάφνης, 4-5 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισου, ένα πορτοκάλι και ένα μήλο. Κόψτε το πορτοκάλι και το μήλο σε λεπτές φέτες. Τοποθετήστε τις σ' ένα ταψί και τις ψήστε τις στον φούρνο σε δυνατή φωτιά μέχρι να αποκτήσουν τραγανή όψη. Όσο τα φρούτα είναι ζεστά, τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο δοχείο, το σφραγίζετε και το αφήνετε κλειστό για τουλάχιστον 24 ώρες.
Πώς θα το χρησιμοποιήσετε Μοιράστε το ποτ πουρί σε μικρά γυάλινα βαζάκια και τοποθετήστε το σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Η ευχάριστη γιορτινή μυρωδιά του θα αρχίσει να απελευθερώνεται αργά και σταθερά στο χώρο.

Wednesday, December 2, 2015



Μέρες που έρχονται όλο και θα τα "τσούξουμε" λίγο παραπάνω, όλο και σε κάποιο φιλικό σπίτι θα πάμε, οπότε σας έχουμε κάτι για να είστε προετοιμασμένοι και για να κάνετε και λίγο τους εξυπνότερους!!!! 



Tuesday, December 1, 2015


Άντε να αρχίσει το σπίτι να γεμίζει από χριστουγεννιάτικες μυρωδιές!!! 




Clock
40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares
Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty
2
Βαθμός Δυσκολίας




Συστατικά
  • 900 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ σόδα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 4 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 225 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. μέλι 
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά καλά!…
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.  Προσθέτουμε εν τω μεταξύ στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι.
  • Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζουμε σε 4 μέρη και βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξει το μείγμα.
  • Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού σε φύλλο και κόβουμε με κουπ-πατ όμορφα σχέδια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
  • Σερβίρουμε με ''Royal icing''
Tip
Αν είναι λίγο μαλακά όταν βγουν από το φούρνο μην ανησυχούμε. Καθώς κρυώνουν σκληραίνουν! 


Friday, November 27, 2015

Παρόλο που τα «αυθεντικά» τοπία και κτίρια από τις ταινίες της Disney, 
μπορεί κανείς να βρει μόνο στην Ντίσνεϋλαντ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν 
υπάρχουν και πραγματικά μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου εύκολα 
φέρνουν στο μυαλό κάποιου, τις σκηνές από τις παιδικές ταινίες.
Το κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης μπορεί να βρεθεί στη Γερμανία και
 η πόλη όπου ζούσε ο Αλαντίν στην ομώνυμη ταινία φαίνεται είναι ίδια με 
περιοχή στη Βόρεια Αφρική.
Δείτε τις περιοχές του κόσμου, όπου ο κόσμος των παραμυθιών της Disney 
ζωντανεύει:

Κάστρο Neuschwanstein, Γερμανία – «Ωραία Κοιμωμένη»

tilestwra.com - Σημεία του κόσμου όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν

Το κάστρο του 19ου αιώνα Neuschwanstein βρίσκεται χτισμένο σε ένα λόφο πάνω από το ομώνυμο χωριό της Γερμανίας, κοντά στην περιοχή Fuessen. Παρατηρώντας το, εύκολα έρχεται στο μυαλό το κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης από την ταινία.

Το άγαλμα της μικρής γοργόνας, Δανία – «Η μικρή γοργόνα»
tilestwra.com - Σημεία του κόσμου όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν
Όπως και η κλασσική ταινία της Disney με πρωταγωνίστρια την μικρή γοργόνα, Άριελ, το άγαλμα αυτό είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο παραμύθι του δανού Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη.

Το δάσος του Sherwood, Αγγλία – «Ρομπέν των Δασών»
tilestwra.com - Σημεία του κόσμου όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν

Πριν πάρει τη μορφή της αλεπούς στην ταινία της Disney, η λαϊκή αφήγηση, ήθελε τον Ρομπέν των Δασών, να ζει στο δάσος του Sherwood στο Nottinghamshire της Αγγλίας.

Madhya Pradesh, Ινδία – «Το βιβλίο της ζούγκλας»
tilestwra.com - Σημεία του κόσμου όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν
Το «βιβλίο της ζούγκλας» ήταν μια συλλογή ιστοριών του Rudyard Kipling. Ένας από τους χαρακτήρες ήταν και ο Μόχλι. Η περιοχή Madhya Pradesh στην κεντρική Ινδία, λέγεται πως είχε εμπνεύσει τον Kipling.
Η Παναγία των Παρισίων, Γαλλία – «Η Παναγία των Παρισίων»
tilestwra.com - Σημεία του κόσμου όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν
Η διάσημη εκκλησία που δεσπόζει στο κέντρο της πρωτεύουσας της Γαλλίας, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο γοτθικού τύπου ναός ξεκίνησε να χτίζεται το 1163 για να ολοκληρωθεί το 1345. Ενέπνευσε τον Βίκτωρ Ουγκώ να γράψει το ομώνυμο μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον Κουασιμόδο για να μεταφερθεί αργότερα στον κινηματογράφο από την Disney.
Μαγκρέμπ, Βόρεια Αφρική – «Αλαντίν»
tilestwra.com - Σημεία του κόσμου όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν
Η Άγκραπαντ, η πόλη στην οποία ζούσε ο Αλαντίν μπορεί να ήταν φανταστική, αλλά η περιοχή Μαγκρέμπ στη Βόρεια Αφρική, είναι πραγματική και φέρνει στο νου τις εικόνες από την κλασσική ταινία.
Ναός του Δία στην Ολυμπία, Ελλάδα – «Ηρακλής»
tilestwra.com - Σημεία του κόσμου όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν
Πού αλλού θα μπορούσε κανείς να βρει ένα μέρος που θα φέρνει στο μυαλό τις εικόνες από την ταινία της Disney με πρωταγωνιστή τον αρχαιοελληνικό ήρωα, εκτός από την Ελλάδα;
Cusco, Περού – «Ο αυτοκράτορας έχει κέφια»
tilestwra.com - Σημεία του κόσμου όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν
Στην ταινία, ο Κούζκο ήταν ο αυτοκράτορας των Ίνκας. Ο πραγματικός πολιτισμός των Ίνκας, έφτασε στο τέλος του τον 16ο αιώνα, όταν οι Ισπανοί έφτασαν στην περιοχή. Η πρωτεύουσα των Ίνκας ήταν το Cusco στο Περού.
Kauai, Χαβάη – «Λίλο και Στιτς»
tilestwra.com - Σημεία του κόσμου όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν
Ο Στίτς στην ταινία, είχε εξοριστεί κανονικά σε ένα έρημο αστεροειδή. Ωστόσο, κατάφερε να δραπετεύσει και να προσγειωθεί στο νησί Kauai της Χαβάης όπου και τον υιοθέτησε η Λίλο.
Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος, Αυστραλία – «Ψάχνοντας τον Νέμο»
tilestwra.com - Σημεία του κόσμου όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν
Ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο, ήταν το σπίτι του Νέμο στην ομώνυμη ταινία.


Thursday, November 26, 2015


Wednesday, November 25, 2015



Μπορεί να λεχθεί  με βεβαιότητα ότι πολλοί  σύγχρονοι αρχιτέκτονες είναι
 πραγματικά οραματιστές. Αγωνίζονται για να μας φέρουν πιο κοντά στα 
αστέρια.
Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικά παραδείγματα της εντυπωσιακής δουλειάς 
τους. Πιστεύουμε ότι όλα τα παρακάτω κτίρια είναι ένα ελπιδοφόρο σημάδι 
του κοντινού μέλλοντος – και θα προκαλεί δέος.
Δείτε μόνο το μέγεθος και την φιλοδοξία αυτών των κατασκευών που βρίσκονται 
σε εξέλιξη!

The Cobra Towers (Οι πύργοι Κόμπρα)
7305-R3L8T8D-1000-11230990_791537957668128_226107184664029137_o
Αυτοί οι πύργοι σε μορφή με δίδυμες κόμπρες σχεδιάζονται να γίνουν
 στο Kuwait.  
Η κατασκευή ήταν να αρχίσει το 2008 αλλά το σχέδιο πάγωσε λόγω της 
οικονομικής κρίσης.
Kingdom Tower(Πύργος του Βασιλείου)
7605-R3L8T8D-1000-collage
Ο Kingdom Tower όταν τελειώσει θα είναι  ψηλότερος από το  Burj Khalifa (που είναι τώρα το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο) και κατασκευάζεται στην Σαουδική Αραβία. Θα είναι το πρώτο κτίριο στον κόσμο που θα φτάνει το ένα χιλιόμετρο σε ύψος. Θα έχει γραφεία,πολυτελή διαμερίσματα, ένα παρατηρητήριο, ένα ξενοδοχείο Four Seasons και την ψηλότερη θέα στον κόσμο. Η κατασκευή άρχισε πέρυσι και θα τελειώσει το 2019.
Shanghai Tower(Ο Πύργος στην Σανγκάη)
7805-R3L8T8D-1000-pc_wallpaper_2880x1800_00125
Οι εργασίες άρχισαν σε αυτό το 121 ορόφων κτίριο το 1993 αλλά τελείωσε φέτος. Συνεχίζονται ακόμη εργασίες στο εσωτερικό αλλά την εντυπωσιακή θέα από την κορυφή την έχουν ήδη απολαύσει εκατομμύρια άνθρωποι μέσα από εικόνες που σε ζαλίζουν χάριν σε  δυο άφοβους Ρώσους που  μπήκαν κρυφά  μέσα και σκαρφάλωσαν στην κορυφή παράνομα.
Dubai Pearl (Το μαργαριτάρι του Ντουμπάι)
7355-R3L8T8D-1000-1220131028191628pbk603_edit
Σχεδιάζοντας κάτι ανάμεσα στο μεγαλύτερο κέντρο αγορών και στον υψηλότερο πύργο στον κόσμο, κάποιος στο Ντουμπάι αποφάσισε πως η χώρα θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει ένα πολυτελές κτίριο που να μην φαίνεται σαν πολυκατοικία. Σε αυτήν την ‘πόλη μέσα στην πόλη’ θα υπάρχουν τέσσερις πύργοι ενωμένοι με μια γέφυρα και ένα θέατρο με θέσεις για 1.800 άτομα.
Agora Garden Tower
7205-R3L8T8D-1000-10
Η κατασκευή του έχει οριστεί για το 2016. Θα είναι ένας ενδιαφέρον  συμβιβασμός ανάμεσα στην εκβιομηχάνιση από τον άνθρωπο και την επίδραση της φύσης. Ο στριφτός πύργος θα έχει  κήπο, θα βασίζεται στην ενέργεια από τον ήλιο και ανακυκλούμενο νερό από την βροχή.
World One Tower
8405-R3L8T8D-1000-weirdachitect09
Έχει 117 πατώματα και θα είναι το ψηλότερο κτίριο για διαμερίσματα  στον κόσμο. Θα είναι επίσης το ψηλότερο κτίριο στο Mumbai. Θα έχει 300 πολυτελή διαμερίσματα σχεδιασμένα από τον Georgio Armani.
Κέντρο πετρελαϊκών μελετών και ερευνών King Abdullah
7455-R3L8T8D-1000-1551_aramc_rend_0295
Μπορεί να είναι το χαμηλότερο κτίριο στην λίστα αλλά είναι το ίδιο μαγευτικό. Το σχέδιο είναι φουτουριστικό  εξάγωνα. Βρίσκεται στην Σαουδική Αραβία.
Suzhou Zhongnan Center
8355-R3L8T8D-1000-Suzhou-Zhongnan
Πρόσφατα άρχισε να κατασκευάζεται στην Κίνα ο 730 μέτρων πύργος με κόστος 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.’Όταν τελειώσει το 2020, θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Κίνα και το τρίτο ψηλότερο στον κόσμο.
Lotte World Tower
7755-R3L8T8D-1000-Lotte-Jamsil-Super-Tower-123-1
Θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Seoul, South Korea όταν τελειώσει το 2016. Έχει ύψος 556 μέτρα. Θα έχει καταστήματα,γραφεία, διαμερίσματα,ξενοδοχεία και ταράτσα για θέα.
Dawan Mountain Resort
7555-R3L8T8D-1000-52262893e8e44e33d30000f1_dawang-mountain-resort-changsha-coop-himmelb-l-au_p_1302_r01
7505-R3L8T8D-1000-52262891e8e44e03f40000e1_dawang-mountain-resort-changsha-coop-himmelb-l-au_p_1302_r02
Το Dawang Mountain Resort στην Κίνα θα λειτουργήσει το 2016. Θα έχει παγοδρόμιο,σκι, νεροτσουλήθρες και κρεμαστούς κήπους. Πραγματικό αριστούργημα όπως βλέπετε.
The Songjiang Hotel
8305-R3L8T8D-1000-SongjiangQuarryHotel10
7705-R3L8T8D-1000-hotel_china06
Το ξενοδοχείο αυτό βρίσκεται στην Κίνα και σχεδιάστηκε να κάθεται ανάμεσα σε βράχους σε μια λίμνη. ‘Ένας καταρράχτης θα χύνεται κυριολεκτικά από τον εξωτερικό του τοίχο.

wholehearted © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org