Υλικά για 6 μερίδες
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς ΝΟΥΣΙΟΣ
2 κρεμμύδια τριμμένα
½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
4 αυγά
4 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
6 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού Barbecue KALAMATAPAPADIMITRIOU
2 κουτ. σούπας μουστάρδα KALAMATA PAPADIMITRIOU
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
αντικολλητικό χαρτί SANITAS
γάντια μίας χρήσης SANITAS
για την γαρνιτούρα:
1 κιλό γλυκοπατάτες
εστραγκόν σε λάδι AMVROSIA GOURMET
ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον πολτό σκόρδου, τα αυγά, την μουστάρδα, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε το μείγμα και βάλτε το σε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού για να σχηματίσετε το ρολό.
Βάλτε το στο ταψί και αλείψτε το εξωτερικά με την κρέμα βαλσαμικού. Προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό στο ταψί, και ψήστε στους 200ο Cγια 40 λεπτά.
Για την γαρνιτούρα: Καθαρίστε και κόψτε τις γλυκοπατάτες σε μικρότερα κομμάτια. Βράστε τες για 15 λεπτά, στραγγίστε τες, βάλτε τες σε ένα μπολ, προσθέστε 2 κουταλιές εστραγκόν σε λάδι, λίγο ανθό αλατιού σε νιφάδες και πολτοποιήστε τες με την ράβδο μπλέντερ.
Σερβίρετε το ρολό κιμά με τον πουρέ γλυκοπατάτας.
0 comments:
Post a Comment