Monday, November 16, 2015


 

 

Επίπεδο δυσκολίας: εύκολοΜερίδες: 15Διάρκεια: 30min

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία βόειο κιμά (περ. 800 g)
  • 200 g μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 150 g μελιτζάνα, κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
  • 100 g κολοκύθι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 130 g κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεσαία τομάτα, τριμμένη
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. της σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. της σούπας αλάτι
  • 1/2 κουτ. της σούπας πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς ελαιόλαδο και ρίχνετε τη μελιτζάνα και το κολοκύθι. Αφήνετε να μαραθούν για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και τοποθετείτε στη συνέχεια τα λαχανικά σε ένα απορροφητικό χαρτί. Αλατίζετε ελαφρά. Στη συνέχεια ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει, προσθέτετε το μπέικον. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά ακόμη και το αφήνετε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά, την τομάτα, τα αυγά, τον δυόσμο, το μηλόξιδο και έπειτα το κολοκύθι με τη μελιτζάνα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος ρίχνετε το μπέικον με το κρεμμύδι.

Ζυμώνετε καλά το μείγμα, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκεπάζετε με μία μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει.

Πλάθετε τους κεφτέδες σε μέγεθος από ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ, τους αλευρώνετε και τους τινάζετε, για να φύγει το περιττό αλεύρι. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και τους τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά. Τους βάζετε σε ένα απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε με φέτες από τομάτα και φρέσκια ρίγανη.
 
 


 

 

Tagged:

0 comments:

Post a Comment

wholehearted © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org